Badmode voor vrouwen met borstkanker

Badmode voor vrouwen met borstkanker

Helaas zijn er ieder jaar weer veel vrouwen die te maken krijgen met borstkanker. Een aantal van deze vrouwen moet dan ook de borst(en) laten verwijderen door borstkanker. Deze mensen hebben vaak een extra gevoelige huid. Het is daardoor vaak moeilijk om kleding te vinden, die prettig aanvoelt. Daarom heeft Melissa Odabash, een badmode ontwerpster, in samenwerking met de borstkanker organisatie Future Dreams, speciale badkleding gemaakt. Zij heeft een collectie ontworpen speciaal voor vrouwen die een borstverwijderende operatie moesten ondergaan.

Bij het ontwerp heeft ze rekening gehouden met de stof van de badpakken, want deze stof is van extra zacht materiaal. Het badpak heeft ook geen naden, zodat deze niet irriteren tegen de beschadigde huid. Er zitten ook voorgevormde cups in iedere bikini en in ieder badpak en ook zijn de bandjes extra gemakkelijk te verzetten. Dit is een goede uitvinding en veel mensen kijken er ook naar uit. Deze groep mensen wordt vaak vergeten als het over speciale badkleding gaat. Maar juist deze groep heeft ontspanning nodig door de spannende tijd die zij moeten doorstaan.

Speciale badpakken voor vrouwen met borstkanker

De vrouwen met borstkanker die graag weer willen zwemmen krijgen nu de kans. Ook wanneer ze op vakantie gaan en graag een bikini of badpak dragen kunnen ze hier nu gebruik van maken. Door de zachte stof kunnen zij ook weer lekker genieten en ontspannen aan het strand en in het water. Ze kunnen even tot rust komen en alle zorgen proberen te vergeten. Het is voor vrouwen erg ingrijpend als zij een of twee borsten weg moeten laten halen, ook de spanning is erg groot. In het belang van de gezondheid maken zij toch de keuze voor een borstamputatie en moeten daarna zo goed mogelijk verder leven.

Daarom is het een goed initiatief van Melissa Odabash om daar op in te spelen, want in binnenland en buitenland is er al veel vraag naar deze badpakken en bikini’s. Veel mensen hebben er ook al een hele tijd op gewacht maar nu is het dan eindelijk zover. Jezelf bloot geven kan weer even moeilijk zijn na een ingrijpende operatie, maar deze badpakken zorgen er in ieder geval voor dat het zacht is voor de huid en geen irritaties oproept. Dit zal voor veel vrouwen weer de eerste stap zijn om te kunnen ontspannen in  badkleding.